Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: L'originalitat de Nothomb, exposada

19 de nov. 2013

L'originalitat de Nothomb, exposada


Des d’avui mateix, trobareu a la biblioteca una exposició bibliogràfica sobre l’obra  de l'autora belga, Amélie Nothomb. Nascuda el 1967, a causa de la professió del seu pare (diplomàtic) ha viscut en molts llocs: el Japó (on va néixer), la Xina, els Estats Units, Laos, Birmània i Bangla Desh. Parla japonès i va treballar com a intèrpret a Tòquio. 

Amb la novel·la “Higiene de l'assassí” el 1992 (redactada després de la tràgica visió de la mort del seu germà a mans d'un borratxo) obté un èxit fulgurant. Des d’aleshores, Nothomb pot viure de la literatura, la seva passió. Es dedica a aquesta activitat almenys quatre hores diàries, i afirma escriure tres novel·les l'any, de les que només en publica una.

Del seu estil s'ha dit que és valuós i pedant però alhora còmic i amb molt de caràcter, propi d'una dona que ha hagut de fer-se a si mateixa; ningú pot negar la vivacitat dels seus relats, la precisió del vocabulari, l'originalitat dels temes i una mordacitat constant. Algunes de les seves obres (com “Cosmètica de l'enemic” ) estan constituïdes d'un únic diàleg entre dos personatges. Domina magistralment l'art de l'absurd. Fascinada per la lletjor i la monstruositat, destaca per la descripció de personatges de trets extrems.

Si no heu llegit res d’aquesta autora, us encantarà, i si ja la coneixeu, aquí teniu totes les novel·les que la biblioteca posa al vostre abast...