Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Celebrem el dia europeu de l'enoturisme

8 de nov. 2013

Celebrem el dia europeu de l'enoturisme

La Xarxa Europea de les Ciutats del Vi -RECEVIN- va instaurar el 2009 la celebració del Dia Europeu de l'Enoturisme, que es commemora cada segon diumenge de novembre (enguany el dia 10) a totes les ciutats associades, a fi d'aconseguir una difusió internacional del turisme del vi de manera simultània a tots els països europeus; posant en valor les diferents rutes dels vins d'Europa.


Aquesta actuació s'emmarca en la necessitat actual de promocionar els territoris com a actius econòmics principals; d'obtenir una posició predominant als mercats dels diversos territoris, reforçant les estratègies de sensibilització estimulant la innovació comercial cap al turisme del vi.


L'enoturisme a prop nostre, una encisadora proposta

La cultura i la tradició del territori estan íntimament vinculades a la identitat del vi, i a multitud de productes típics, que esdevenen símbols de qualitat de vida i ambaixadors únics, donant a conèixer els punts d’interès enoturístic de cadascun dels municipis socis de la xarxa.

Al voltant del  Dia Europeu de l'Enoturisme s’organitzen diversos esdeveniments basats en la promoció dels  diferents territoris vinícoles, que seran promocionats de manera conjunta. Tot un ampli ventall d’activitats: des de l'obertura dels cellers, al descobriment de la riquesa paisatgística; així com els productes genuïns, típics i artesanals ens  permetran descobrir la cultura, la natura i la tipicitat del territori.


Els atractius de l'enoturisme, valors en comú per a la construcció europea

Bibliografia:


Notícies:Activitats:

Festival Most (del 7 al 10 de novembre)
Vinfonies, mostra d'art sonor (del 6 al 10 de novembre)
Enoturisme Penedès