Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Llibres de capçalera 2013

25 d’oct. 2013

Llibres de capçalera 2013

Aquest final d'cotubre i durant el novembre, tindrà lloc El cicle d’activitats literàries Llibres de Capçalera, que per novè any consecutiu organitzen la Biblioteca Torras i Bages i la Llibreria l’Odissea de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Barcelona, i el Centre de Normalització Lingüística. Enguany centrat en la poesia per afegir-se a la celebració dels poetes centenaris Joana Raspall i Salvador Espriu.

T’ENVIO PARAULES... HOMENATGE A JOANA RASPALL
Del 28 d’octubre al 30 de novembre
Exposició a càrrec de Sílvia Arniches

TERTÚLIA LITERARIA: “PRIMERA HISTÒRIA D’ESTHER” DE SALVADOR ESPRIU
Dimarts 29 d’octubre, a les 19:30 h
Tertúlia conduïda per Elvira Mestres
Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES
  
CONFERÈNCIA “LA PERSONALITAT LITERÀRIA DE SALVADOR ESPRIU”
Dijous 7 de novembre, a les 19.30h
A cura de M. Isabel Pijoan Picas.
Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES
M. Isabel Pijoan Picas (Barcelona, 1960) és Doctora en Filologia Catalana, crítica literària i escriptora. Autora de llibres i articles entorn a la literatura catalana contemporània, ha guanyat premis de crítica i assaig amb obres dedicades a la personalitat literària de Salvador Espriu. Professora habitual de les Aules de la Gent Gran, entre elles les de Vilafranca del Penedès, ha fet conferències dintre i fora de Catalunya.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “ESPRIU TRANSPARENT”
Dijous 14 de novembre, a les 20.15 h
A càrrec del seu autor Agustí Pons
Lloc: LLIBRERIA L’ODISSEA
Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Durant molt anys, va ser responsable de les pàgines i del suplement de Cultura del diari Avui. A partir de la dècada dels noranta la seva activitat com a escriptor es va intensificar i l’any 1991 guanyava el premi Joan Fuster d'assaig i el Premi Nacional d'assaig amb Deu daus, retrats literaris de deu personalitats del segle XX que havia conegut personalment. Amb la seva darrera obra dedicada a Espriu ha estat guardonat amb el Premi Cadaqués a Quima Jaume de reconeixement a la trajectòria literària.

CONFERÈNCIA “JOANA RASPALL: UNA DONA COMPROMESA”
Dijous 21 de novembre, a les 19.30 h
A cura de l’escriptor Pere Martí Bertran.
Aquest acte inaugurarà els cursos de català per a adults.
Pere Martí i Bertran (Sant Quirze de Besora, 1952) ha estat catedràtic de Llengua i literatura a secundària; és crític, traductor i assessor literari de Literatura Infantil i Juvenil (LIJ). També és autor d’una quinzena d’obres de LIJ, entre les quals destaquen  En Griset, Les tortugues de l’àvia, L’avi ocellaire, En Roger i el xoriguer i La Mariona Perquès.

I tot seguit
TERTÚLIA LITERÀRIA: “JARDÍ VIVENT” DE JOANA RASPALL
Tertúlia conduïda per Elvira Mestres.
Lloc: BIBLIOTECA TORRAS I BAGES