Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La nit més fosca...

8 d’oct. 2013

La nit més fosca...


Dirigida per Kathryn Bigelow, Zero Dark Thirty (La noche más oscura) explica un dels episodis més seguit arreu del món, de la història recent: 
Després d'anys de treball d’investigació de la CIA, que va incloure tortures als presoners detinguts a l'Afganistan  i gràcies sobre tot a la perseverança i decisió de l’agent especial Maya (Jessica Chastain), finalment el president Obama dona el vistiplau a la operació militar que va acabar amb la vida de Ossama Bin Laden, líder de Al-Qaeda. 

Zero Dark Thirty fa referència a l’hora (les 00:30h del 2 de maig de 2011) en que el comandament SEAL dels marines va penetrar a la residència de Bin Laden a Abbottabad, Pakistan, per donar caça a l’home més buscat de la història.

És una gran pel·lícula i un film periodístic molt potent. Prova d'això, és la col·lecció de premis que va rebre el 2012: Òscar al millor muntatge de so i 5 nominacions, Globus d’Or a la millor  actriu dramàtica (Chastain) i 4 nominacions, als Crítics Choice Awards, millor actriu (Chastain), millor montatge i 5 nominacions més. I als als premis BAFTA: 5 nominacions, incloent millor pel·lícula i millor actriu.

Us desitgem que gaudiu d’aquest excel·lent cinema.