Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Tarannà, els nostres músics

2 de jul. 2013

Tarannà, els nostres músics


El grup Tarannà, que ens van visitar el passat 21 de juny, amb motiu del Dia de la Música, ha tret al mercat 4 treballs, i tots els podeu trobar a la biblioteca. No us els perdeu!

“Senyals de vida” (Bankrobber, 2007)
Primer disc del grup Tarannà, un treball d´estudi amb més de 30 músics participant, d´instrumentació i estils molt variats que van des de la cançó popular fins al rock progressiu, passant per una versió coral del grup punk “La polla records” o interpretacions a piano d'Erik Satie. Un treball tant vocal com instrumental per a orelles obertes a l´eclecticisme.

 “Pintades d'amor i de guerra” (Bankrobber, 2009)
La consolidació com a septet del grup Tarannà, caracteritzada pel tractament de la veu com a un istrument més integrat al grup, es plasma en aquest treball d´enregistrament en directe a l´estudi. Amb la idea de mostrar la  feina feta als escenaris, queda palès l´intent d'homogeneitzar el so de grup en relació al primer treball. A cavall entre la cançó, el rock progressiu i el free jazz , la crítica relaciona aquest treball amb l´Ona Laietana, sonoritat catalana del rock més experimental dels anys 70.

“Oda al Folklore”, (Cooperativa Integral Catalana, 2011)
Aquest 3r treball és una versió ampliada a 13 músics del septet Tarannà, una orquestració que fusiona el grup amb una cobla de sardana, amb peces antigues i d´altres escrites per a l´ocasió. Gravat en directe al Teatre Mundial de la Bisbal d´Empordà amb la col.laboració de l´ajuntament de Figueres, el disc evoca el so més tradicional i contemporani que ha extret el grup des del seu gir definitiu cap a la música instrumental.

“L'Era d'Aquari”, (Cooperativa Integral Catalana, 2013)
Tarannà presenta el seu 4t treball discogràfic on mostra la seva faceta multiformacional: quartet, septet i grup gran (tretze músics). El grup segueix fent nous arranjaments de temes seus, tret ja característic del grup. Amb la col·laboració del pianista Agustí Fernández,  és el disc amb la vessant més experimental de la seva carrera, on la improvisació solista i col·lectiva i els arranjaments prenen protagonisme.