Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Política, ironia i realitat = Quai d'Orsay, un còmic imprescindible

6 de juny 2013

Política, ironia i realitat = Quai d'Orsay, un còmic imprescindible


Amb aquesta obra, Christophe Blain, estrella consagrada del còmic francès, passa de la ficció de gènere a la realitat política contemporània. La sèrie, de dos volums, ha tingut un èxit monumental a França (el segon volum ha guanyat el premi al millor àlbum en la darrera edició del Festival d’Angoulême) i properament serà adaptada al cinema per Bertrand Tavernier.
Aquesta vegada Blain firma el guió al costat d’Abel Lanzac, nom fals d’un autèntic diplomàtic i conseller ministerial francès durant l’època de Dominique de Villepin (caricaturitzat aquí com el ministre Taillard de Vorms), quan aquest portava la cartera d’Exteriors. D’aquesta manera coneixerem allò que realment succeïa a l’interior del Quay d’Orsay en aquella època. Bé, tot no; únicament allò que es pot mostrar, doncs el tal “Lanzac” bé ha de cuidar la seva reputació com a diplomàtic. Amb tot, el lector atent s’adonarà de les veritats que han preferit callar a partir d’algun silenci molt significatiu...
Quay d’Orsay és una obra apassionant, plena d’ironia, una mena de El ala oeste de la Casablanca però amb una dosi molt més alta de veracitat. De la mà Blain i Lanzac coneixerem una mica millor el món interior de la política i riurem molt.