Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Bejing, una ciutat mil·lenària

26 de maig 2013

Bejing, una ciutat mil·lenària

L'orient és un indret màgic i peculiar en el que cada detall quotidià resulta curiós per als visitants. Beijing és una ciutat embolicada en mites i llegendes que deixa enrere un passat marcat per emperadors de descendència divina i luxosos palaus de conte.
Durant la visita a Beijing –literalment “capital del nord”- podreu endinsar-vos en la Ciutat Prohibida, la fortalesa des de la qual van governar els emperadors durant més de 500 anys, i en altres llocs històrics com el Palau d'Estiu i el Temple del Cel. Beijing és també el punt de sortida per a conèixer una de les Set Meravelles del Món, la Gran Muralla. No cal dir que la llista de punts d’interès és amplíssima, i que trobarem aquell atractiu que busquem.
El comunisme és un moviment que segueix present a Beijing i molts ciutadans recorden amb nostàlgia l'època del president Mao, al qual reten homenatge en el seu mausoleu ubicat a Tian'anmen, la plaça més gran del món. En contraposició, l’any 1989, la plaça també va ser escenari de les més importants protestes d’estudiants i obrers contra la manca de llibertats i democràcia a la Xina. 
Encara que Beijing és una de les ciutats més poblades del món –més de 20 milions d’habitants-, molts dels seus ciutadans encara habiten en petites cases ubicades als tradicionals hutongs, que resulten tot un espectacle per admirar.
El creixement econòmic de la ciutat ha estat espectacular aquests darrers anys, impulsat per les reformes econòmiques que han convertit Xina en una de les grans potències mundials.
Una mostra d’aquesta bonança econòmica és l’organització dels Jocs Olímpics cel·lebrats l’any 2008. Fora de les competicions esportives, molt destacables van ser les infraestructures que es van construir per l’esdeveniment. L’exemple màxim de la majestuositat amb la que es van construir les instal·lacions, fou el nou Estadi Olímpic, conegut popularment com el “niu d’ocell”, per les seves formes característiques.    
La gastronomia també és una de les coses que no ens podem perdre en una visita, no dubteu que us sorprendrà!
En contra de la creença majoritària sobre els restaurants xinesos, la cuina que podrem trobar al seu país d’origen és ben diferent, molt més equilibrada i saborosa a la que estem acostumats a tastar als restaurants que hi ha al nostre país; ja que la cuina d’aquests darrers és una evolució de la cuina desenvolupada pels immigrants xinesos als Estats Units, des del segle XIX.
L’ànec a l’estil pequinès, el Dim Sum, el Hot Pot, el pollastre Gon Pao, així com la sopa agra i picant; són exemples de la varietat de la cuina xinesa, acompanyats gairebé sempre d’arròs, un aliment que no pot faltar encap àpat. Pel que fa a les begudes, també podem gaudir d’una immensa varietat de licors, cerveses i vins locals.
Com a cloenda d’un bon dinar, el té, la beguda xinesa per excel·lència, d’origen mil·lenari, només a l’abast d’uns pocs durant molt de temps, degut al seu alt preu; tot i que després el seu consum es va estendre i generalitzar a tots els xinesos.
I si sou molt agosarats, sempre podeu acostar-vos a menjar al mercat de Wangfujing, a on es troben uns “aperitius” ben particulars, mireu i comproveu-ho vosaltres mateixos...
A la Biblioteca Torras i Bages, dins de l’exposició “Una ciutat un món” us hem preparat un recull molt divers de guies de viatge, cuina, música i pel·lícules, per a que podeu sentir de més a prop els encants d’aquesta mil·lenària ciutat.