Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Aquest mes de maig al racó de turisme: París

3 de maig 2013

Aquest mes de maig al racó de turisme: París

París, la ciutat de la llum, de les mil cares, revolucionària, cultural, romàntica, cosmopolita... sempre seductora. Qui la visita i sucumbeix al seus encants sap que hi tornarà.Coneguda com la “ciutat de la llum”, aquesta denominació té a veure amb el fet, que París va ser la primera ciutat que, al segle XVII, i gràcies a l’aportació de Gabriel Nicolas de la Reynie, va instal·lar fanals als carrers de la ciutat; com a mesura per a evitar la foscor, i així lluitar contra la alta criminalitat que patia la ciutat.
Però la raó més important és de caràcter simbòlic, sobre la “llum” que la ciutat projecta al món, com a referent per ser una ciutat molt avançada en principis universals, com els drets de l’home, i els principis de llibertat, igualtat i fraternitat.

Durant aquest mes de maig, es compleixen 45 anys de les revoltes del “Maig francès”, de 1968, en el què una vaga d’estudiants va fer trontollar els pilars del sistema, derivant en revoltes a tota França. La ciutat sempre ha estat pionera en moviments i reivindicacions socials, des de temps ençà, com la Revolució Francesa, que és l’inici del model d’Estat Contemporani.
Per visitar París cal caminar, caminar molt. Des de l’Arc de la Defensa, fins a l’Arc del Triomf, passant per la Plaça de la Concòrdia; mentre es passeja pels Camps Elisis. París és llum, amor, classicisme, bellesa. Des del més alt de la Torre Eiffel (més de 300 metres) es veu, a un costat, la basílica del Sacre Coeur, a la dreta Les Invalides; i just al davant, la Catedral de Notre Dame. És, sencillament, súblim.
Serien infinites les planes que podrien ocupar tots els atractius de la ciutat, però l’extensió és limitada; i us proposem unes petites orientacions sobre idees a fer, i un petit tast de la seva cultura, per anar “fent boca”.
Una petita “volta virtual” pels principals punts d’interès de París, o fins i tot; una visita en 24h.
Molt recomanables són les visites a alguns dels museus més importants del món: Museu del Louvre, o el més contemporani Centre Pompidou o també un tomb pel Palau de Versailles. Una altra activitat recomanada, és un passeig pel París més íntim de l’escriptor  Albert Camus –un avançament al cicle de conferències “Veure Món”, que es farà a la Biblioteca-.
La música també és protagonista destacada, amb una veu excepcional  com la d’Edith Piaf, o el polifacètic Boris Vian. El món del setè art també ha donat un protagonisme  especial a la ciutat en nombroses pel·lícules, nosaltres us recomanem “Paris, je t’aime”, així com també “Midnight in Paris”
I per si no trobeu la guia que necessiteu, perquè estan totes en préstec… us ho posem fácil per a descarregar-la, des de la web oficial de Turisme de Paris.
Paris, c'est toujours séduisante... Véns?