Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Amsterdam: una ciutat, un món

5 d’abr. 2013

Amsterdam: una ciutat, un mónHolanda, i la seva capital Amsterdam, són destinacions a tenir molt en compte durant aquest any 2013. Multitud d’aniversaris i commemoracions, ens ofereixen al·licients de tota mena per a una escapada.

Els amants de l’art estan de sort! A partir del 25 d’Abril, un renovat Museu Van Gogh tornarà a obrir les seves portes, coincidint amb dues commemoracions simultànies; el 40è Aniversari del propi museu, i el 160 aniversari del naixement del pintor.
Molt a prop i com a museu més clàssic, també podrem visitar el Rijksmuseum, que també tornarà a posar-se en marxa, a partir del dia 13 d’abril. El museu més gran d’Holanda allotja la col·lecció més famosa de pintures del Segle d’Or holandès; així com nombrosos gravats i una important col·lecció d’art asiàtic i egipci.

Si el que volem és gaudir a l’aire lliure, els canals d’Amsterdam, amb els més de 100 km, 1500 ponts i 90 illes, també celebren els seus 400 anys d’existència. I qui no coneix la bellesa de les famoses tulipes d'Holanda? Keukenhof és visita obligada i un homenatge floral als sentits.

Una altra senyal d'identitat del país la trobem en els seus formatges. Sempre podrem acostar-nos al mercat d’Alkmaar, un dels més reconeguts del país.

Com podeu veure, moltes opcions per a poder fer una bona tria...
Per a anar fent boca, us suggerim també la lectura d’un dels autors holandesos més importants del segle XX: Cees Nooteboom; encara que si sou cinèfils, també podeu triar la pel·lícula: El Libro Negro, de Paul Verhoeven.

A l'Espai de Lleure de la biblioteca, trobareu una mostra de llibres i audiovisuals que us faran viatjar fins aquest fabulós país i la seva capital, Amsterdam.