Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Els jocs de la fam: el món estarà observant

19 de febr. 2013

Els jocs de la fam: el món estarà observant


En una versió fosca del futur proper, dotze nois i dotze noies es veuen obligats a participar en un reality show anomenat Els jocs de la fam. Només hi ha una norma: matar o morir.
Quan Katniss Everdeen, una jove de setze anys, es presenta voluntària per ocupar el lloc de la seva germana en els jocs, l'entén com una condemna a mort. No obstant això, Katniss ja ha vist la mort de prop i la supervivència forma part de la seva naturalesa.
..

Aquesta és la introducció a l'argument de la trilogia ELS JOCS DE LA FAM una saga, aclamada per lectors i crítica, que te fins i tot versió cinematrogràfica, composta pels llibres: Els jocs de la fam, En flames i L'Ocell de la revolta i escrits per Suzanne Collins.

No us perdeu la intriga i les emocions dels supervivients de Panem. 
Aquí teniu el trailer de la pel·lícula i la sinòpsi del primer llibre...Els jocs de la fam, 1a part:
La guerra ha deixat transformada Amèrica del Nord en el país de Panem, dividit en dotze districtes controlats pel tirànic poder del Capitoli. Sense llibertat i en la pobresa més absoluta, ningú pot sortir dels límits del seu districte. El Capitoli ja va destruir el tretzè districte per la seva rebel·lia, i com commemoració d'aquest fet i per recordar al poble que ha de ser submís, cada any, dos representants de cada districte, una noia i un noi són obligats a subsistir en un medi hostil i a ser tancats en un estadi a l'aire lliure on els vint-i-quatre lluiten a mort entre ells fins que queda un sol supervivent. Són els Jocs de la Fam, un terrible espectacle televisiu.
La jove Katniss Everdeen, de setze anys, s'arrisca cada dia creuant la tanca electrificada que separa la Costura, la zona del Districte 12 on viu, del bosc, amb l’esperança de trobar menjar. Al bosc caça furtivament amb el seu millor amic, en Gale, per portar a casa alguna cosa amb el que alimentar la seva mare (malalta de tristesa després de la tràgica mort del seu pare a les mines) i la seva germana Prim, l'única persona a la que realment estima.
S'acosta la data en què es triaran, per sorteig, als dos tributs del Districte 12. Quantes més paperetes ompli amb el seu nom, més menjar rebrà la Katniss i la seva família, però més probabilitats tindrà de ser escollida per participar als Jocs de la Fam.
El fràgil equilibri en en el que viu Katniss es trenca quan Prim és escollida per representar el seu districte en els Jocs de la Fam. Aleshores Katniss s’hi presenta com a voluntària per ocupar el seu lloc de la seva germana petita. El seu company, el noi triat del Districte 12, serà Peeta Mellark, el jove que li va regalar, fa anys, dues fogasses de pa per a sobreviure, fet que cap dels dos ha pogut oblidar. Entre ells s'establirà un vincle que traspassarà les fronteres de l'amistat per esdevenir amor...
En un món on la brutalitat i la fam prevalen, on els drets humans són un bonic record i l'única esperança possible és viure un dia més, Katniss s’haurà d'enfrontar a ella mateixa i als seus companys en els Jocs de la Fam.

Per saber-ne més:

Els llibres de la trilogia: