Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: El vi: la terra, el paisatge, la gent…

19 de febr. 2013

El vi: la terra, el paisatge, la gent…La Guía del turismo del vino en España 2013 ens apropa al vi, una beguda que és alhora una forma d'entendre la vida. L'alegria de la festa, els rituals de fraternitat, l'harmonia dels paisatges i la bellesa dels pobles lliurats a la seva elaboració són, en bona mesura, fruit d'una cultura que vincula i que no s'esgota en una copa de bon vi. Ans al contrari: el vi és el punt de partida i el fil conductor d'una experiència que la curiositat del viatger modula com vol i de la qual formen part la història de cada celler i els seus vins, la vida dels qui tenen cura les vinyes , veremen i vinifiquen, el passat i el present dels pobles bolcats en la seva producció, la xarxa d'establiments que difonen el coneixement sobre els bons vins: restaurants, hotels, museus, tavernes...
I si el vi ha influït en les vides de successives generacions des que els romans plantessin els primers ceps, el mateix pot afirmar-se dels paisatges, redibuixats per la geometria de les vinyes i, a la vegada, respectats en la seva essència, que és d'on prové el temperament de cada vi.
El bon humor, la companyonia, la comunicació i la cordialitat que brollen al voltant d'una copa de vi són un altre al·licient per endinsar-se en aquesta singular cultura. I aquesta guia vol servir a aquest propòsit: gaudir, i viure la terres del vi.

Madrid : Anaya Touring Club, 2013