Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Els còmics viuen a la biblioteca!

8 de nov. 2012

Els còmics viuen a la biblioteca!Els còmics tenen, a la Biblioteca Torras i Bages, un lloc destacat. Enguany hem disposat una secció dedicada específicament a aquesta lectura animada.

I per il·lustrar aquest racó l’Escola Municipal d’Art Arsenal i la Biblioteca Torras i Bages han signat un acord de col·laboració per tal que els seus alumnes puguin presentar, com a projecte de final de curs, un mural al·lusiu al món del còmic que serveixi de reclam per a la secció de la biblioteca dedicada a aquest gènere literari. L’obra escollida enguany ha estat creada per l’alumna Alba Gamero Ojea, estudiant de 2n curs de Revestiments Murals, que sota el títol Shh...còmic! ha realitzat un mural on el tema es situa i transcorre en un espai d’una hipotètica biblioteca on s’hi representa una acció amb alguns dels personatges clàssics del món del còmic. 

Es tracta d’una obra original de mig format, elaborada amb tècnica mixta: acrílic i retolador i es pot veure exposada al vestíbul de la biblioteca presidint la secció de llibres de còmic. Al costat també s’ha instal·lat una vitrina que conté el projecte final de curs on l’autora detalla el procés de creació del mateix. Com a agraïment per la seva participació i implicació en el projecte, l’Alba Gamero ha rebut, de part l’Ajuntament de Vilafranca, una invitació per a dues persones per a un dels espectacles professionals de teatre, música o dansa programats pel Patronat del Teatre Municipal Cal Bolet.

Aquesta iniciativa té el doble objectiu de ser un aparador obert al públic dels treballs elaborats pels alumnes de l’Escola Arsenal i, alhora, mostrar la biblioteca com un espai dinàmic on, a més a més de promoure la lectura, es dóna a conèixer també una vessant creativa i artística vinculada al món del còmic. En aquesta línia recordar que la Biblioteca Torras i Bages, juntament amb els serveis de cultura i de joventut de l’Ajuntament de Vilafranca, ja estan organitzant la 3a edició del CONCURS OPERACIÓ CÒMIC que es durà a terme a principis del 2013.