Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: El príncep rebel d'Olèrdola

27 d’oct. 2012

El príncep rebel d'Olèrdola


Mir Geribert: el príncep rebel és una novel·la plena de confabulacions, enganys i grans somnis, centrada en l’etapa de consolidació de la Catalunya Vella amb la Nova, on destacats personatges de la història del país s’aliaran i conspiraran entre ells per beneficiar-se de les grans transformacions polítiques i econòmiques del moment; un joc d’intrigues en què la comtessa Ermessenda i el seu nét, Ramon Berenguer, hi tindran un paper essencial.
Al bell mig d’aquest escenari, el noble Mir Geribert, «príncep d’Olèrdola», traçarà un gran projecte per als comtats de la Marca que toparà frontalment amb l’encarcarament i els interessos de la vella noblesa...

El protagonista d'aquesta novel·la, Mir Geribert (?-Tortosa, 1060) va ser un noble català, fill del vescomte Geribert de Barcelona i d’Ermengarda de Barcelona i nét del comte Borrell II per línia materna. Magnat de la frontera meridional, controlava gran part del Penedès, autonomenat Príncep d'Olèrdola. El 1041, que es va convertir en el cap de la revolta d'una part de la noblesa catalana contra el comte de Barcelona Ramon Berenguer I.

Novel·la
Josep Tort Miralles
Mir Geribert : el príncep rebel
Vilafranca del Penedès: Andana, 2012