Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: 3 còmics per gaudir aquesta tardor

21 de set. 2012

3 còmics per gaudir aquesta tardor


Amb el seu últim títol Pagando por ello (La Cúpula, 2011), Chester Brown obre sense eufemismes el debat sobre la prostitució.
L’autor canadenc ens mostra clarament les seves experiències personals en els quatre anys que va utilitzar serveis sexuals, tot creant un còmic que apel·la directament el lector en una allau de qüestions com són la necessitat d'amor i els ideals de llibertat o voluntat.
Realisme, honestedat, sinceritat i reflexió personal, defineixen les obres de Chester Brown. Com afirma Alan Moore, Chester Brown tal vegada sigui la la veu més transparent, sincera i pertinent que queda en el còmic contemporani.

Segon volum de la sèrie de llibres que recopilen l’obra dispersa de Miguel Brieva en diferents publicacions que es va iniciar amb El Otro Mundo (2009). En aquesta ocasió l’autor  es centra en un dels temes que més l’interessen darrerament: L’ecologia intel·ligent. Com és habitual, tracta el tema amb la seva afilada i fina ironia i utilitza la seva visió critica i filosòfica per fer veure al lector les conseqüències que la nostra forma de vida està tenint en l’ecologia. A la vegada pretén, des d’un punt de vista constructiu, incidir en la imaginació de possibles escenaris de sortida d’aquest sistema.

Ramón Rodríguez, líder de The New Raemon, amb els dibuixos de Cristina Bueno, fa un repàs al seu passat a Ausencias (Astiberri, 2012): la seva família, els metges, el còmic, el cinema, la música, etc., un passat que, tal i com explica l’editorial, va estar caracteritzat per les seves “absències”, una mena d’esvaniments epilèptics que l’autor patia i que van condicionar la seva vida i la seva relació amb la música fins que va poder superar-los. El tractament del tema que fa l’autor és del tot sincer i amb dosis d’humor.