Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: "Punts d'un punt" per celebrar el 78è aniversari

10 d’ag. 2012

"Punts d'un punt" per celebrar el 78è aniversari


Coincidint amb la Festa Major de Vilafranca, la Biblioteca Torras i Bages torna a celebrar el seu aniversari, enguany el 78è, amb el segon lliurament de la col·lecció de punts de llibre on la il·lustració està relacionada amb Vilafranca del Penedès. Així com l’any passat el protagonista va ser el Bisbe Torras i Bages de la mà de la il·lustradora Eva Garcés, aquest any ha estat Raimon Romeu qui ha fotografiat un seguit de punts que formen part de l’arquitectura civil de la nostra vila.
Es tracta d’una selecció de poms, timbres i juntures de porta del centre de Vilafranca captades des de l’òptica artística, precisa i preciosa de l’objectiu de Raimon Romeu. Seguint l’itinerari dels seus punts podem recórrer els detalls més bells del casc antic de la vila. A més, l’autor ens regala com a contra punt un text exquisit:

PUNTS D’UN PUNT
En un punt de l’espai convergim,
presoners d’una sola paraula...
Som un punt i seguit.
Som dos punts paral·lels.
Som tres punts suspensius...
sense un punt i final.

Acompanyant aquest petit poema, en el revers del punt, es dóna informació sobre el llibre de la nostra col·lecció local titulat Vilafranca del Penedès a través de la seva arquitectura: la ciutat que ens ha arribat, publicat conjuntament per l’Ajuntament de Vilafranca i Caixa Penedès l’any 1992. En el punt també es reprodueix un fragment extret del pròleg i escrit per l’arquitecte Antoni González. 

Se n’ha editat 2.000 exemplars que seran repartits de forma gratuïta, a la mateixa biblioteca, a partir del 23 d’agost.