Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Un notable alt per a la Biblioteca!

18 de jul. 2012

Un notable alt per a la Biblioteca!


En una enquesta duta a terme per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, els usuaris de Vilafranca del Penedès valoren la seva biblioteca amb un 7,8 en una escala del 0 al 10, la mateixa puntuació que es va aconseguir en l’edició anterior del 2008.
En el marc de l’assistència i suport que fa la Diputació de Barcelona als ajuntaments per a la prestació i desenvolupament del servei de biblioteca pública, fa uns anys es va iniciar una línia de serveis en l’àmbit de l’avaluació com a forma de promoure la millora de les biblioteques a través del coneixement de les activitats que desenvolupen, de la població a la qui s’adrecen i dels usuaris que les fan servir.

En aquesta tercera edició s’han enquestat telefònicament a 400 persones majors de 14 anys, residents al municipi, amb carnet de la biblioteca i que hagin anat almenys un cop en el darrer any.

Sobre l’ús de la Torras i Bages, cal destacar que un 72% diu anar-hi de manera regular durant tot l’any. La majoria hi va menys d’algun cop al mes (35%) i en relació amb la franja horària en que es va a la biblioteca, un 71% diu que hi va les tardes dels dies d’entre setmana.

La neteja és l’aspecte més ben valorat de la biblioteca (8,3), seguit del tracte del personal (7,9) i l’estat de les instal·lacions (7,8). La disponibilitat d’ordinadors és clarament l’aspecte pitjor valorat (6,0). La localització, els fons bibliogràfic, l’atenció personal i que troben de tot són, per aquest ordre, les respostes més freqüents quan es demana per allò que més agrada de la biblioteca. Quan es demana per allò que caldria millorar, un 24,3% diu que no cal millorar res i un 13,3% diu que no ho saben. Entre els que si que concreten alguna resposta un 9,5% diu que cal millorar el fons bibliogràfic i un 8,8% dels enquestats demanen més espai. Un cop més, doncs, es fa evident la necessitat d’ampliació de la biblioteca de Vilafranca per tal de poder oferir un servei de qualitat a tota la ciutadania.

Un 58% dels enquestats diu que el seu ús de la biblioteca està relacionat amb l’oci i un 29% ho relaciona amb els estudis, i pel que fa a les tecnologies, un 8% diu que habitualment es connecta al Wi-Fi mentre que un 3,8% utilitza els ordinadors de la biblioteca.

Quant als seus serveis, el servei de préstec és el més valorat amb un 8,3. És a dir, 0,5 punts per sobre de la valoració global de la biblioteca, on un 81% dels entrevistats creu que el termini per retornar els documents és suficient i un 11,% creu que és insuficient.

Des de la Biblioteca Torras i Bages i l’Ajuntament de Vilafranca es valora molt positivament aquestes accions ja que ajuden a millorar els serveis que s’ofereixen a tots els usuaris en particular i al conjunt de la ciutadania de Vilafranca i comarca en general.