Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: El cànon imprescindible del còmic

6 de jul. 2012

El cànon imprescindible del còmic


1001 cómics que hay que leer antes de morir” ( Editorial Grijalbo), del britànic Paul Gravett, és la guia més completa fins ara sobre el novè art, esdevenint la introducció perfecta a aquest mitjà.

“Hi ha hagut altres guies de còmics, però en la seva majoria mostren els seus biaixos nacionalistes i lingüístics, i cap ha estat tan decididament internacional i exploratòria com aquesta”, assegura Gravett.

Amb la col·laboració de 67 experts de 27 països, aquest volum pretén erigir-se com una obra de referència, un veritable “cànon mundial” sobre el còmic -com assenyala Gravett a les seves pàgines-, ineludible per tots aquells que vulguin endinsar-se a fons en aquest món i conèixer els seus pilars bàsics. Però és molt més que una guia per a especialistes: és un llarg passeig pel millor de la vinyeta, un recorregut pels millors treballs d’aquest art en una crònica fascinant que segueix, any rere any, els còmics del món sencer, des de 1837 fins al 2011, quan es publicà l’esplèndida Habibi, de Craig Thompson (Astiberri), que ja vam recomanar fa poc i que tanca aquesta magnífica i exhaustiva edició de Paul Gravett.