Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Ja han arribat a la biblioteca els premis llibreter!

28 de juny 2012

Ja han arribat a la biblioteca els premis llibreter!


Des d'avui mateix, pots venir a la biblioteca a consultar o prendre en préstec les obres guardonades amb el Premi Llibreter 2012. Són:

A dalt tot està tranquil de Gerbrand Bakker
Germans, gairebé bessons de M. Mercè Cuartiella.
El autobús de Rosa de Fabrizio Silei i Maurizio A.C. Quarello, en la categoria d'àlbum il·lustrat.

A dalt tot està tranquil de Gerbrand Bakker.
"He pujat el pare a dalt" és la primera frase d’aquest llibre impressionant de l’escriptor holandès Gerbrand Bakker. Al primer capítol, el lector ja s’adona de la dificultosa relació entre el pare i el fill Helmer, pagès a contracor a insistències del pare. A poc a poc, es revela la història tràgica de la família i la influència que hi va tenir el pare. Quan puja el pare a dalt, Helmer pensa reorganitzar la seva vida i començar una nova etapa. Una carta inesperada i l’arribada d’un jove sacsegen el seu món, i es veu forçat a afrontar records ben enterrats.

Germans, gairebé bessons de M. Mercè Cuartiella.
La  novel·la destaca la relació amb grans mancances comunicatives, dels germans Joan  i Ester. Tot canvia quan en Joan anuncia que ha contret un deute de joc i que cal reunir, en sis dies, una quantitat que està fora del seu abast.
Aleshores comença una recerca tan inútil com frenètica en què en Joan, la seva dona Raquel i la seva germana Ester intenten en solitari  i sense l’ajut dels altres, aconseguir els diners.


El autobús de Rosa. Fabrizio Silei i Maurizio A.C. Quarello
Detroit. Henry Ford Museum. Un avi afroamericà porta al seu nét a veure l'autobús en el qual el 1955 Rosa Parks, va canviar la història dels Estats Units. L'avi coneix bé aquesta història, viatjava en aquest autobús quan Rosa es va negar a cedir el seu seient a un home blanc. L'avi explica al seu nét quan a les escoles hi havia aules separades per a nens blancs i per a nens negres, que en els locals públics dels blancs no podien entrar els negres, històries d'homes encaputxats de blanc que pegaven, cremaven i mataven als negres. Però l'avi el que més li dol és haver estat allà amb ella i no ser part de la història per no haver estat tan valent com Rosa Parks.

Gremi de llibreters de Catalunya