Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Dubtes...

21 de juny 2012

Dubtes...

La Duda, dirigida per Jonh Patrick Shanley, compta amb un repertori de luxe, com Meryl Streep i Philip Seymour Hoffman entre d’altres. Nominada a diversos premis, entre els actors secundaris i el guió adaptat.
 
Ambientada als anys 60, és un drama religiós i tracta els abusos sexuals.

 
El 1964 la parròquia de Sant Nicolàs, al Bronx, un apassionat i carismàtic sacerdot Flynn, intenta canviar les normes massa rígides de l’escola que durant anys ha fet complir escrupolosament la germana Aloysius Beauvier, una directora estricta que creu en la disciplina rigurosa. La comunitat està en procés de canvi, fins i tot s’accepta per primera vegada a un alumne negre. La germana James fa referència innocentment a la directora que el germà Flynn pot haver prestat massa atenció a un dels alumnes. La Superiora, sense cap mena de prova, comença una guerra personal per expulsar el germà Flynn del col.legi i fer sorgir la veritat dels abusos sexuals que pateix l’alumne. Sense proves, només hi ha el dubte.

 
Tot i que té un aire clàssic, La Duda oferiex un guió precís i impecable i unes interpretacions potents. Anacrònica, subtil i intel·ligent, obliga l'espectador a pensar i repensar.