Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Tetris a la biblioteca - Videt 2012

6 de març 2012

Tetris a la biblioteca - Videt 2012

Instal·lació vegetal i orgànica a la façana de la Biblioteca Torras i Bages, realitzada pel col·lectiu TETRIS (Montse Bolet, Otilia Colom, Alfons Tost).

Un any més Tetris ha estat a la fira Girona Temps de Flors, aquest cop amb la instal·lació Flower Power: un cant poètic a les contaminacions visuals de tants elements homologats deteriorants del paisatge urbà, tubs elèctrics i altres servituds postrades sobre una noble façana de pedra.

Dins el marc del Festival de vídeo i art VIDET 2012:
Coordinat des dels seus inicis, per l’artista plàstic vilafranquí Joan Raventós-Estellé, Videt va néixer amb la idea de portar el video-art a l’abast de tothom i per aquest motiu el que cerca és un espai on el contacte de l’obra de video-art amb el públic sigui de fàcil i còmoda relació. 
El concepte del festival Videt aposta per la necessitat de sortir dels cànons establerts sobre l’art i que sovint dificulten la relació amb el públic. Sense menysprear cap de les formes establertes però sí amb una clara intenció d’aportar noves formes de interrelacionar el públic amb l’obra dels artistes, Videt es manifesta en espais que el públic se’ls sent com a propis, és a dir, sortint d’aquests temples que són les galeries d’art, o les sales d’exposicions o museus on a vegades sembla que tot l’exposat vagi dirigit a un públic especialitzat. Videt vol disminuir al màxim aquesta imatge de l’artista com un ésser llunyà que crea la seva obra per a un determinat públic especialitzat. 
Videt vol que la gent quan surti al carrer a comprar, a passejar, a fer en definitiva les seves coses i la seva vida, sense sentir-se intimidada, es trobi amb l’art, concretament amb el video-art. El video-art entès com una forma contemporània d’expressió artística i que el organitzadors d’aquest festival creuen que que han de despullar-lo de tot elitisme i llevar-li també tot el narcisisme que, amb freqüència mostra l’art amb un efecte d’exclusivitat i l’allunya del ciutadà.