Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Contempla la primavera al Penedès

20 de març 2012

Contempla la primavera al Penedès

Les rutes de Mir Geribert 
Anna Moret Llordés, Oriol Vilanovaç
Edicions i Propostes Culturals Andana, 2009
Vuit rutes en cotxe per descobrir i conèixer el ric patrimoni artístic medieval de l’Alt Penedès. El fil conductor d’aquesta guia, elaborada per dos especialistes, és la figura del noble penedesenc Mir Geribert que a mitjan segle XI es va proclamar príncep d’Olèrdola.

Excursions a peu pels castells del Penedès 
Juan Carlos Borrego Pérez
Cossetania Edicions, 2010
Aquest llibre combina tres activitats en un sol manual: una guia per llegir a casa, consultar davant un castell i usar durant una caminada. Es presenta com un catàleg de castells romànics, torres de guaita, torres de defensa o alimares i masies fortificades alçades entre el segle IX i el XIII. L'autor proposa 18 itineraris al voltant dels monuments. Totes les rutes es presenten per unes contacontes que van de castell en castell per explicar llegendes penedesenques, de manera que, a través dels textos, el lector-excursionista es fa una idea de la vida a la frontera del comtat, alhora que podrà conèixer de primera mà l'entorn físic dels nostres avantpassats.

El Foix: 15 excursions per descobrir-lo
Gabriel Lacruz
Edicions i Propostes Culturals Andana, 2010
Quinze itineraris, que discorren per la riba del riu i el seu entorn més pròxim, per conèixer a fons un espai que amaga autèntics tresors: boscos frondosos, arbres centenaris, salts d’aigua, pèlags engorjats, planes de vinya, grans aus... i també masies fortificades, antics molins hidràulics, castells, esglésies, sistemes de rec centenaris o restes de calçades romanes. És a dir, el resultat de la interacció secular de l’home i la natura plasmada en unes rutes aptes per a tota mena d’usuaris: per als qui volen posar-se a prova o per a aquells altres que prefereixen degustar el paisatge d’una manera més assossegada.

Consulta la col·lecció: Passejades des de Vilafranca