Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La Biblioteca us recomana "La Piel que habito"

4 de març 2012

La Biblioteca us recomana "La Piel que habito"


Des que la seva dona va cremar-se tot el cos arran d’un accident de cotxe, el Doctor Robert Ledgard eminent cirugía plàstic, dedica tots els seus anys d’estudi, d’esforç i d’experimentació en elaborar una nova pell amb la que hagués pogut salvar la vida de la seva esposa. Es tracta d’una pell sensible a les carícies però que alhora funciona com a cuirassa contra tot tipus d’agressions, tant externes com internes. Per posar en pràctica aquest  revolucionari invent  és precís no tenir cap escrúpol, un ratolí humà i un còmplice. Marilia, la dona que l'ha cuidat des que era petit, és tan fidel com un gos. Només li falta trobar el ratolí humà per experimentar els seus invents...

Què és, doncs, La piel que habito? Un fulletó que ens anuncia els perills de la transgènesi? Un psychothriller sobre el cos com a territori d’un desig pervers, aclaparador, per canviar l’altre, per manipular-lo fins a convertir-lo en allò que en aparença va fer-nos creure en l’amor? Una revisió deformada d’Átame (1990)? Un melodrama envasat al buit? Un elogi de la supervivència humana en condicions extremes? No importa gaire amb quina de les versions de La piel que habito es quedi l’espectador. El que importa és que Almodóvar és capaç d’escorxar el seu propi cinema per servir-lo en safata de plata, nu i coent .

Guanyadora de 4 premis Goya de l'edició d'enguany, entre ells el d'actor revelació per Jan Cornet Galí, resident a Vilafranca. Des d'aquest mes de març ja la tens disponible a la biblioteca.