Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: "Llibres de Capçalera" es capbussa en la literatura irlandesa

2 de nov. 2011

"Llibres de Capçalera" es capbussa en la literatura irlandesaEl cicle de xerrades literàries proposa una mirada sobre dos dels grans autors de la literatura irlandesa, Joyce i Beckett.

L'edició 2011 del cicle Llibres de Capçalera, organitzat per la Biblioteca Torras i Bages i la llibreria l’Odissea, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, es centrarà enguany en l’obra de dos dels principals escriptors irlandesos del segle XX, James Joyce i Samuel Beckett. Seguint la idea amb la que va néixer el cicle, s’obrirà un espai de presentació i aprofundiment d’obres que es consideren clàssiques dins la literatura universal i es convidarà d’aquesta manera a la lectura i reflexió sobre els textos més emblemàtics de cada un dels autors. 
Les conferències aniran a càrrec de dos especialistes en la matèria, professors de literatura de la Universitat de Barcelona. La primera anirà a càrrec de Borja Bagunyà, escriptor i professor de Teoria literària i Literatura Comparada a la Universitat de Barcelona. Amb el títol Samuel Beckett i la seva obra es farà un balanç de l’obra d’un dels principals exploradors dels límits de la novel·la, la poesia i el teatre contemporanis. L’acte tindrà lloc a la llibreria l’Odissea el dijous 10 de novembre a un quart de nou del vespre, i anirà precedida d’una introducció general a la literatura irlandesa i la contextualització dels autors de la mà d’Iris Llop, estudiant del grau d’Estudis Literaris i llibretera. 
La segona xerrada la realitzarà Annaliza Mirizio, doctora en Teoria de la literatura i Literatura comparada per la Universitat de Barcelona, gran coneixedora dels lligams entre literatura i cinema. Portarà per títol Els morts al cinema, en referència a un dels contes més coneguts de Joyce, inclòs al llibre Dublinesos. Dins d’aquest itinerari multidisciplinar es parlarà de les característiques de l’obra de James Joyce, considerada com un dels cims de la narrativa moderna. Aquesta segona sessió es celebrarà a la Bilbioteca Torras i Bages el dijous 17 de novembre a dos quarts de vuit del vespre. 
El cicle anirà de bracet amb les Tertúlies Literàries de la Biblioteca Torras i Bages, que centrarà les seves lectures en les obres dels autors protagonistes de Llibres de Capçalera d’aquest 2011. Els dies 22 i 24 de novembre, a les 19:30 hores, el club de lectura farà la seva tertúlia al voltant de l’obra Tot esperant Godot, de Samuel Beckett. I prèviament, els dies 25 i 27 d’octubre s’haurà llegit l’obra Dublinesos de James Joyce.