Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Operació Còmic 2011. Lliurament de premis

2 de maig 2011

Operació Còmic 2011. Lliurament de premis

El passat divendres 29 d’abril, a les 19:30 hores, es van lliurar els premis del concurs Operació Còmic, adreçat a la població jove de 12 a 30 anys, que organitza per segona vegada l’Oficina Tècnica de Joventut, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Biblioteca Torras i Bages.

En aquesta segona edició hi han participat 25 joves de diferents indrets de Catalunya i han presentat un total de 24 obres, de les quals vuit pertanyen a la Categoria A (de 12 a 17 anys) i setze a la Categoria B (de 18 a 30 anys). Dins de cada categoria s’han premiat dues obres, 1r premi “Operació Còmic” i 2n premi, i a banda, un cinquè premi al Millor Jove autor@ local i dues mencions especials. Els premis lliurats estan valorats en més de 2.700€ i són en metàl•lic i en espècies.

El veredicte emès pel jurat especialitzat ha estat el següent:

1r Premi Categoria A: Júlia Díaz Calvete
2n Premi Categoria A: Carles Velasco Flores

1r Premi Categoria B: Alejandro González Moralejo Rausell
2n Premi Categoria B: Bernat Planas Mata

Premi al millor Jove Autor@ Local: Arcadi Bages Amat

Menció especial Categoria A pels recursos gràfics i fil conductor: Pau Serramià Serrahima
Menció especial Categoria B per la tècnica en b/n: Oscar Martínez Serrano

L’acte públic es va fer a la Biblioteca Torres i Bages de Vilafranca i va comptar amb la presència del jove dibuixant de còmics Juanjo Escofet, àlies Runtime-Error, especialitzat en la difusió del còmic a través d’internet (http://www.runtimecomics.com/). 

A banda del veredicte i del lliurament dels premis als artistes guanyadors es va inaugurar l’exposició de totes les obres participants a la mateixa biblioteca Torras i Bages, que es podrà visitar durant tot el proper mes de maig en l’horari de funcionament de la biblioteca.

Cal agraïr la col•laboració en aquesta segona edició de nous col•laboradors, els quals han participat de manera directa amb els diferents premis. Són diverses les editorials que hi col•laboren tot cedint lots de còmics als premiats, juntament amb la llibreria vilafranquina L’Odissea : Norma Editorial, Planeta de Agostini Còmics, Edicions Glénat, Edicions La Cúpula i El Jueves. 

A més, les Escoles d’art, Escola d’art municipal Arsenal i Escola Joso de Barcelona, també s’han volgut implicar en aquesta nova edició amb els Premis Operació còmic d’ambdues categories. El 3 de vuit i l’Associació Catalana de Premsa Comarcal s’han sumat a la iniciativa com a mitjans de comunicació de proximitat per tal de promoure la creació juvenil a través del còmic.