Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La Biblioteca us recomana "Asignatura Pendiente"

1 de juny 2010

La Biblioteca us recomana "Asignatura Pendiente"

"ASIGNATURA PENDIENTE", Garci revisa exemplarment el desencantament de la seva generació en la Transició

En José Luis Garci ha demostrat sempre un gust per la nostàlgia, la cinefília incurable (sobretot l'americana) i pels clàssics espanyols, alguna cosa . definitiva al nostre país de la democràcia. Tot amb un to a estones molt pessimista, deutor de l'Ingmar Bergman, al que s'al·ludeix al principi per "Secrets d'un matrimoni", però adaptat a l'estil espanyol de l'època.

En José Sacristán,  encarna José, un advocat laboralista "progre", encara que amb façana de pare de família exemplar amb un fill, es troba amb un antic amor de joventut, l'Elena (Fiorella Faltoyano), que com ell, en passar els anys, va conèixer una altra persona, es va casar i va tenir descendència, en el cas d'ella dues filles.

D'amagat dels seus respectius cònjuges (la Silvia Tortosa i en Simón Andreu), s'escapen amb pretextos cap a Miraflores de la Sierra, localitat a 40 quilèmetres de Madrid on es van conèixer, i comencen una relació amorosa que acaba que ambdós lloguen un apartament per a les seves trobades...

La història és molt més que això; retrata el desencantament d'una generació en tot: en la política, en l'amor, en el social... que tot no és com crèiem els joves de l'època  en veure les "meravelles" que hi vèiem a través del cinema estranger que arribava aquí, en contrast amb el gris de la dictadura franquista.

Com en Bergman, en Garci mostra l'avorriment del matrimoni. Tendresa i amargor en una interessant pel·lícula, a la qual li perjudica la seva estètica "setentera", com tot el cinema de l'època en tota Europa, però si ens oblidem d'això i veiem l'habitual bona adreça d'actors d'en Garci, sobretot els dos protagonistes, tenim aquí una exemplar crònica dels espanyols mitjos de llavors, no els franquistes ni els conservadors, sinó els quals esperaven temps millors i de més llibertat.

El títol de la pel·lícula al·ludeix a la "assignatura pendent" que els va quedar al José i a l'Elena: ficar-se al llit junts, alguna cosa que anys enrere encara no podien.

Us desitgem: Bon Cine i que passeu una bona estona!!!