Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La biblioteca et recomana, 'El col·leccionista de fades' de Josep Ballester

16 de nov. 2009

La biblioteca et recomana, 'El col·leccionista de fades' de Josep Ballester

Aquesta novel·la explica el secret inconfessable d'un conegut escriptor anglès obsessionat per les menors, que esdevingué cèlebre precisament per la seva obra adreçada als infants. El llibre s'ambienta en l'Oxford victorià i es basa en fets reals: uns documents no classificats d'un pacient que va recórrer a la hipnosi per superar l'obsessió malaltissa per les menors.

'La novel·la té molt de misteri, és com un mosaic que el lector va encaixant i que li permet descobrir qui és aquest personatge', va dir Josep Ballester a la presentació de l'obra. L'autor es posa a la pell del protagonista per esbrinar què sent, però no en jutja l'obsessió per les menors i deixa que ho facin els lectors. 'El col·leccionista de fades' parla de la repressió i dels rosecs de consciència del famós escriptor, amb la voluntat de desmitificar l'escriptor protagonista i amb la intenció de divertir els lectors.

L'editor de Bromera, Josep Gregori, va recalcar que era un llibre amb morbositat perquè 'parla d'un personatge històric bastant conegut'. També va elogiar el tractament literari de Ballester i va anunciar que, el llibre, el publicaria en format electrònic la Xarxa d'Editors Independents.