Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La Biblioteca us recomana "Gomorra"

1 de set. 2009

La Biblioteca us recomana "Gomorra"

La controvertida pel·lícula italiana "Gomorra" és una de les propostes de la nostra cartellera actual més recomanades per la crítica.

"Gomorra" és un dels títols europeus més importants de l'any i adapta l'exitós llibre d'investigació de Roberto Saviano sobre el poder i la violència de la Camorra.

Les xifres són significatives. Durant 30 anys la màfia italiana (l'empresa més potent del país) ha assassinat 4.000 persones.

Matteo Garrone, director del film, diu que a diferència del llibre la seva cinta no jutja, mostra. Per dotar de més credibilitat la història, Garrone va apostar per treballar amb actors no professionals i gent de teatre.

Xavier Roca, al diari "Avui", destaca la valentia de la pel·lícula i la voluntat d'allunyar-se de qualsevol temptació de proveir de glamur la xarxa del crim organitzat.

Mentrestant, Sergi Sánchez, a la revista "Fotogramas", considera que "Gomorra" et gela la sang a través d'una posada en escena austera però necessària perquè l'espectador pugui suportar la duresa de les seves conclusions.

Finalment, Lluís Bonet Mojica, a la seva crítica a "La Vanguardia", parla d'històries i personatges perfectament entrellaçats; també de seqüències realment memorables.

"Gomorra" es va estrenar el 14 de novembre 2008 i dirigida per Matteo Garrone. Va rebre el gran premi del jurat al Festival de Cannes. Fou el film més nominat als Premis Europeus de Cinema i fou triat com a representant d'Itàlia als Oscars. Es basa en el llibre homònim sobre el crim organitzat de Nàpols pel qual Roberto Saviano està amenaçat de mort.

Fitxa tècnica
Direcció: Matteo Garrone
Producció: Domenico Procacci
Guió: Matteo Garrone, Roberto Saviano, Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni Di Gregorio, Massimo Gaudioso
Música: Massive Attack
Fotografia: Marco Onorato
Muntatge: Marco Spoletini
Repartiment: Nicolo Manta, Gianfelice
Dades i xifres
Paisos: Itàlia, 2008
Duració 135 min.
Idioma italià i napolità
Pressupost: 6,2 Milions de dòlars