Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: La biblioteca us recomana Contes Bàrbars, de Joan Esculies

28 de juny 2009

La biblioteca us recomana Contes Bàrbars, de Joan Esculies

Joan Esculies (Manresa, 1976) ens presenta Contes Bàrbars, un recull de set contes centrats en temes com la immigració, la diferència entre rics i pobres, els dubtes i, planant pel damunt de tots ells, la insatisfacció com a nexe d'unió.

La mirada d'Esculies no és complaent en cap d'aquests casos, ni de cap manera amable. Però el mot bàrbars no es refereix tampoc a cruesa, ni violència, si no que remet a la mirada de l'altre, de l'estrany, sobre els fets quotidians que explica amb una bona dosi de distanciament. La narració esdevé freda, a voltes excessivament llunyana, però potser per això mateix -el narrador narra, el lector és qui s'emociona- resulta sorprenentment eficaç a l'hora de crear sentiments.

Són uns contes molt urbans que no busquen donar solucions, però sí obrir un debat o una reflexió a l'entorn de les situacions que plantejo, combinades amb les experiències de cada lector, detalla Esculies, que el 2002 va guanyar el premi Ciutat d'Elx amb la seva primera obra, la novel·la L'ocell de la pluja, i el 2005 es va endur el Mercè Rodoreda amb Tràilers, un recull de 85 contes breus.