Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Us recomanem un nou cas de Montalbano

21 d’abr. 2009

Us recomanem un nou cas de Montalbano

Andrea Camilleri ha publicat una nova novel.la de la sèrie de l'inspector Montalbano: Foguerada d'Agost.

En aquest lliurament ens trobarem una prosa més irònica -per si ja no ho era prou-, alhora que un protagonista més madur, que comença a tenir una certa dificultat per encarar la vida i la feina amb il.lusió i optimisme. I és que en Salvo Montalbano ja té 55 anys i passa per un moment baix.

Així les coses, quan una parella de convidats de la seva estimadíssima Lívia lloguen una casa a la costa per passar les vacances d'estiu, i comencen a tenir problemes de plagues, humitats i altres, l'encarregat de que tot rutlli (com sempre) i de que tot surti a la llum (com sempre també) serà el nostre protagonista. La manera de fer-ho? Doncs la veritat, en Montalbano comença a no estar per masses històries, i si abans la seva manera d'actuar era expeditiva, ara encara ho serà més.

Tot plegat provocarà una bona baralla amb la Lívia i el distanciament d'aquesta, i a la llarga... bé, cal llegir la novel.la. No només perquè no us pensem explicar tot l'entrallat, si no perquè és la darrera de la sèrie policiaca de'n Montalbano i tot bon seguidor no se la pot perdre.

També perquè es nota un punt d'inflexió en la saga; en Camilleri va cap als 84 anys i ara no s'està, com el seu personatge, per gaires romanços: en Cattarella és més boig que mai, l'acció ja no té gaires punts reflexius, els diàlegs se centren en el més important i si s'ha d'engegar algú, se l'engega i punt.

I, per acabar, perquè també trobarem en aquesta novel.la el costat més tendre del polícia. Ja hem dit al començament que està en un moment baix, que ha discutit amb la Lívia i que ja té 55 anys, ingredients tots ells perfectes per fer-lo patir una feblesa. Quina? Això ja ho descobrireu.