Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Itinerari literari per la Barcelona medieval de "La Catedral del Mar", d'Ildefonso Falcones

3 d’abr. 2009

Itinerari literari per la Barcelona medieval de "La Catedral del Mar", d'Ildefonso Falcones

video   
Audio: Guillaume de Machaut: "Motets" 

El passat dilluns dia 30 de març, els grups de les "Tertúlies Literàries" vam anar a Barcelona, a reviure els escenaris històrics en els quals està ambientada la novel·la "La Catedral del Mar", d'Ildefonso Falcones.

La novel·la enllaça, de forma paral·lela, la construcció de la Catedral del Mar amb l’atzarosa història d’Arnau, fill d’un serf de la terra que fuig dels abusos d’un senyor feudal i es refugia a Barcelona, on es converteix en ciutadà i, gràcies a això, en un home lliure. El jove Arnau treballa com a palafrener, bastaix, soldat i canvista. Una vida extenuant, sempre a l’empar de la Catedral del Mar, que el portarà de la misèria del fugitiu a la noblesa i la riquesa.

Però en aquesta posició privilegiada també li arriba l’enveja d’altres ciutadans que ordeixen una sòrdida conjura que posa la seva vida en mans de la Inquisició...

La catedral del mar és una trama en la qual s’encreuen lleialtat i venjança, traïció i amor, guerra i pesta, en un món marcat per la intolerància religiosa, l’ambició material i la segregació social. Tot això converteix aquesta obra no només en una novel·la excepcional, sinó també en la més fascinant i ambiciosa recreació de la llum i les ombres de l’època feudal.