Ens hem traslladat! En segons veureu la nova web. També podeu accedir fent click aquí

Biblioteca Torras i Bages: Cinema de compromís: "Grita Libertad" de Richard Attenborough

25 de maig 2009

Cinema de compromís: "Grita Libertad" de Richard Attenborough

video

Audio: "Nkosi sikelel' iAfrica" (Què Déu beneixi Àfrica) -Himne reivindicatiu-

Cry Freedom (1987), de l'oscaritzat director Richard Attenborough -per Gandhi al 1982-, o la història de l'amistat entre dos homes excepcionals: Donald Woods -periodista sudafricà, editor del Daily Dispatch- i Steve Biko -activista per les llibertats civils i lider del moviment Consciència Negra-; interpretats magistralment per Kevin Kline i Denzel Washington -en un dels seus primers papers principals.

La història real d'una amistat forjada en la Sudàfrica de l'apartheid, la segregació racial, la intolerància i la manca de llibertats que van marcar aquest país fins a l'inici dels anys noranta.

La pel·lícula ens mostra un relat compromès i de denúncia política de la repressió portada a terme en un règim polític: l'apartheid, basat en l'aberrant idea de la separació física entre blancs i negres.

Basada en dos llibres escrits pel mateix Donald Woods (Biko i Asking for trouble), la pel·licula està dividida en dos parts molt diferenciades. La primera, potser la més interessant i enriquidora en valors, descriu la figura d'Steve Biko, el seu encontre amb Donald Woods, fins a la mort del primer a mans de la policia sud-africana. La segona té un toc més "hollywoodià" i aventurer, amb els intents del periodista per a què es conegui la veritat sobre la mort del líder negre.

Un altre valor afegit són els seus exteriors espectaculars, filmats a Zimbawe, ja que a Sud-Africa no es va poder rodar; ni tan sols visionar el film fins l'any 1991.

En definitiva una gran pel·lícula, molt recomanable. Només disponible en video.

1 comentari:

Penedesfera ha dit...

Hola,

Hem afegit el bloc a la Penedesfera www.penedesfera.cat, la comunitat de blocaires de l'Anoia, l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf.

Us agrairíem que per a difondre i augmentar la xarxa feu un link del vostre bloc cap al portal. A la barra lateral trobareu logos i consells per millorar la visibilitat a la Penedesfera. Si voleu rebre les informacions de la comunitat envieu-ne un e-mail a penedesfera@penedesfera.catAl web trobareu tot un seguit d'eines per tal de millorar la comunicació i la participació entre els penedesencs a internet.

Salutacions i felicitats pel bloc!

Daniel García Peris
www.danielgarciaperis.cat